Asigurare de răspundere – ce risc este acoperit?

Există asigurări de răspundere pentru diverse zone (de viață), de ex.

  • răspunderea pentru autovehicule,
  • responsabilitatea principală
  • răspunderea pentru produse,
  • Răspunderea profesională ș.a.m.d

Asigurările de răspundere civilă asigură persoanelor fizice împotriva riscurilor în viața obișnuită de zi cu zi. Aceasta este una dintre cele mai importante asigurări de bază pentru fiecare gospodărie. Legea prevede, în principiu, o despăgubire nerestricționată în cazul în care cauți daune cauzate de propria vătămare.

Fără asigurare, cazurile de răspundere pot pune viața în pericol, mai ales atunci când este vorba de vătămări corporale. Există asigurări pentru daune materiale și vătămări corporale. Dacă,de exemplu, spargi un vas, sau deteriorezi blatul în bucătărie cu o tigaie fierbinte, acest lucru poate fi un caz de răspundere. Clientul tău cade și are nevoie după asta de îngrijire, atunci poți plăti, de asemenea, despăgubiri pentru daune. De aceea este important să ai asigurare de răspundere. Există mai mulți furnizori, te rugăm să te informezi la Camera de comerț austriacă.

Mai aveți întrebări despre asigurări sau alte domenii? Apoi, descărcați #ManacareApp gratuit și verificați videoclipurile noastre de antrenament sau lăsați „întreaba-l pe Tom” în ghidul nostru.