Asigurare suplimentară SVS- Beneficii în caz de boală

Dacă te îmbolnăvești și, prin urmare, nu poți muncii timp de mai multe zile, agenția sau clientul tău v-or organiza un înlocuitor. Nu îți poți factura clientul pentru zilele când erai bolnav/ă. Acest lucru poate duce rapid la probleme financiare! Prin urmare, poți în mod voluntar să optezi pentru o asigurare suplimentară la compania de asigurări sociale SVS. Această asigurare îți va oferi o anumită sumă, „avantajul de boală”, pentru fiecare zi a bolii, ca un substitut pentru venitul tău.

Beneficii în caz de boală

prestaţie de boală SVA Suma beneficiului pentru boală este determinată de baza contribuției tale la SVS. Aceasta însemnând, cu cât câștigi mai mult, cu atât suma avantajul în caz de boală este mai mare: Primești 60% din baza contribuției zilnice pentru fiecare zi în care nu ai putut lucra din cauza bolii. Ți se acorda cel puțin 8,94 € pe zi ( conform regulamentului din 2019).

Costurile asigurării suplimentare depind, de asemenea, de venitul tău și de baza contribuției: 2,5% din baza de contribuții lunare trebuie plătită ca o contribuție la asigurarea suplimentară, însemând cel puțin €30,77 pe lună.

Notă: contribuția lunară la asigurarea suplimentară poate fi calculată ca o cheltuială la returnarea impozitului, reducând astfel venitul impozabil. Dacă primești o sumă de bani pe perioda bolii, această sumă va fi de asemenea impozitată ca venit.

Condiţii

  • Poți opta pentru o asigurare suplimentară înainte de vârstra de 60 de ani.
  • Asigurarea se aplică numai pentru tine, dar nu și pentru cei dragi.
  • Pentru asigurarea suplimentară este necesară o cerere care trebuie depusă la SVS.
  • 6 luni perioada de asteptare: ai dreptul la o sumă de bani ( „avantajul de boală”) după o periodă de 6 luni de la depunerea cererii pentru o asigurare suplimentară. (Perioada de așteptare se aplică numai în cazul unei boli, NU în cazul unui accident la locul de muncă)
  • Asigurarea suplimentară se încheie atunci când asigurarea ta obligatorie se încheie la SVS.
  • Dacă nu plătești contribuțiile timp de 3 luni, asigurarea se va  încheie automat.

Cum pot beneficia de „avantajul de boală”(o sumă de bani în caz de boală)?

prestaţie de boală SVA Dacă ești bolnav/ă și, prin urmare, nu poați lucra, ai nevoie de o confirmată de către un medic. Pentru aceasta, există un formular separat („raport de boală„) pe site-ul SVS, pe care trebuie să trimiteți SVS în termen de 7 zile.

Veți primi apoi beneficiul zilnic de boală din a 4-a zi a bolii. Dacă nu puteți lucra pentru o perioadă mai lungă de timp, va trebui să confirmi acest lucru de către medic la fiecare 14 zile folosind aceeași formular.

Cât timp pot beneficia de acest ajutor?

Ai acces la beneficiul de boală pentru o perioadă maximă de 182 zile (26 săptămâni) dacă ești bolnav fără întrerupere. Dacă nu reușești să lucrezi mai mult de 26 de săptămâni din cauza aceleiași boli, nu vi primi un concediu medical pentru încă 26 de săptămâni.

 

Suport fără asigurare suplimentară

Chiar și fără asigurare suplimentară, poți obține un beneficiu de sprijin de la asigurările de sănătate, dacă ești bolnav pentru o  perioadă mai lungă de timp:

Dacă ești bolnav pentru mai mult de 42 zile, fără întrerupere și nu poți muncii, vei primi €30,53 pe zi de la asigurare obligatorie pentru un maximum 20 de săptămâni (ca de 2019).
Vei primi acești bani din a patra zi a bolii tale.
De îndată ce realizezi că nu poți lucra mult timp, ar trebui să te duci la doctor și să confirmi asta.
Pentru a face acest lucru, trebuie să deții formularul („raport de boală”) completat de către medic și să îl trimiți la SVS.
Dacă beneficiezi de o asigurare suplimentară, vei primi ambele beneficii în paralel: prestație de boală din asigurarea suplimentară și beneficiul de sprijin al asigurărilor de sănătate.

Notă: toate informațiile din acest articol au fost cercetat cu mare grijă pe baza informațiilor disponibile în general despre SVS și WKO în Mai 2019. Vă recomandăm să întrebați direct la autoritățile relevante. Toate informațiile sunt fără garanție. Aici puteți obține mai multe informații:

Sozialversicherung SVS

 

Mai multe informații utile pot fi găsite în aplicația noastră #ManacareApp. Descărcă-o aici.