Documentația îngrijirii este un lucru profesional

Locul de muncă în domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă este foarte exigent și adesea asociat cu obligații cum ar fi: documentația de îngrijire, și în același timp, stresul cotidian. Cu toate acestea, îndatoririle tale de îngrijitoare rămân cuprinzătoare. Acestea variază de la lucrurile casnice până la a face aranjamente cu privire la petrecerea timpului împreună cu clientul tău , prin conversații și jocuri. Cu toate acestea și părțile asistenței medicale ale clientului tău pot aparține sarcinilor tale, ca de exemplu:

 • Igiena personala
 • Ajutor cu alimente și băuturi,
 • Ajutor la deplasare,
 • Crearea asociațiilor,
 • administrarea medicamentelor, precum și
 • Măsurarea tensiunii arteriale și a temperaturii.

Pentru a oferi clientului cea mai bună îngrijire posibilă, toate părțile implicate trebuie să funcționeze bine împreună: medicii și asistentele, rudele și tu, ca îngrijitoare.

Documentația de îngrijire

O sarcină deosebit de importantă este, prin urmare, documentația muncii tale. În ciuda stresului, este important să faci întotdeauna această sarcină cu conștiinciozitate.

Dacă documentezi exact ce activități de îngrijire ai efectuat, acest lucru îi va ajuta pe toți ceilalți participanți să lucreze cu clientul. În cazul în care ești bolnav/ă  sau trebuie să pleci mai repede de la locul de muncă, colegii tăi , sau agenția, știu imediat despre situația actuală și starea clientului .

Documentația este, de asemenea, o obligație legală pentru tine ca o asistentă medicală.

Ce aparține de documentația de îngrijire?

Scrie o documentație a îngrijiriiMai întâi de toate, ar trebui să verifici întotdeauna dacă există un plan de îngrijire sau alte instrucțiuni de la medici sau personalul medical pentru tine. Respectarea acestor ordine  este deosebit de importantă în documentație. Dacă nu există recomandări sau aranjamente, ar trebui să utilizezi documentația ta pentru a oferi o imagine de ansamblu a activităților tale. În plus, documentația ajută toate părțile interesate să observe și să detecteze modificările. Documentația este deosebit de importantă pentru medici, astfel încât să știe exact în cazuri acute, de exemplu: cât de multe lichide au fost consumate, când a fost ultima mișcare intestinală, ceea ce a fost tensiunea arterială în ultimele zile.

Documentează toate acestea în scris, cu data și ora de finalizare.

O documentație bună include, de asemenea, observațiile tale.  Notează pe scurt dacă ai observat ceva special sau neobișnuit la client în ultima vreme. Aceasta poate fi de exemplu : starea generală de spirit, o schimbare în produsele alimentare sau evenimente speciale. Documentația detaliată include, de asemenea, toate activitățile pentru care sunteți responsabil în calitate de îngrijitoare în conformitate cu legea.

Aceste activități sunt: pregătirea meselor, cumpărăturile și îndeplinirea comisioanelor,activități de curățenie, activități casnice, îngrijirea plantelor și animalelor, spălatul rufelor, asistență la activitățile zilnice, la elaborarea programului zilnic, conversație,asistarea la organizarea timpului liber, încurajarea contactelor sociale, ținerea registrului de cheltuieli ale gospodăriei cu înregistrările cheltuielilor efectuate pentru persoana îngrijită, asistență la administrarea orală de hrană și lichide, cât și administrarea medicamentelor, asistență la îngrijirea corporală, asistență la îmbrăcare și dezbrăcare, asistență la utilizarea toaletei sau a closetului de cameră, inclusiv ajutorul la schimbarea produselor pentru incontinență, asistență la ridicarea în picioare, culcare, ședere și mers, transfer.

Sfaturi pentru efectuarea

Este recomandat ca documentația a parte a rutinei tale zilnice.  Pentru aceasta stabilește un timp potrivit , care are sens pentru tine în rutina de zi cu zi. Doar 15 minute sunt suficiente pentru a scrie informații importante!

În așa fel încât  informațiile importante să nu fie uitate, am câteva sfaturi pentru tine:

 • Obțineți o prezentare generală a sarcinilor și activităților necesare.
 • Structurează rutina zilnică și programează suficient timp pentru sarcinile tale.
 • Crează o listă sau un tabel pentru a documenta aceste informații.   Pentru aceasta, utilizează o carte goală sau o broșură sau crează un tabelul gol de pe computer.
 • Păstrează în minte că ai nevoie de această lista de mai multe ori pe zi. Prin urmare, acest document trebuie să îți fie mereu la îndemână.
 • Următoarele informații trebuie să fie întotdeauna introduse:
  • Data
  • Timp
  • Activitate
  • Rezultat (de exemplu, tensiunea arterială, cantitatea de lichid, febră)
  • Propria observație pentru client.

De asemenea, avi posibilitatea să utilizezi șabloane de documentație. În funcție de starea pacientului, acest lucru poate avea sens, de exemplu, dacă trebuie să efectuezi mai multe activități. Camera austriacă de comerț oferă un șablon amplu pentru tipărire.

De asemenea, poți primii un șablon direct de la agenție sau de la client. În acest caz, ar trebui să le utilizezi și să le completezi  cu atenție. Dacă ai întrebări, contactează persoana care ți-a dat șablonul.

O documentație bună poate salva, uneori, vieți și o documentație bună întotdeauna îmbunătățește viața clienților… prin urmare, te sfătuiesc să efectuați documentația în fiecare zi.