Ce inseamnă această boală pentru clienții afectați

Cand vine vorba despre reumatism, mulți oamnei tind să pretindă că este vorba despre articulații rigide, care sunt deosebit de dureroase la vremea umedă și vreme schimbătoare. Alți oameni în schimb se gândesc instant la tipicele degete deformate, precum și în cazul pacienților care suferă de gută. Dar ceea ce puțini știu: Reumatism nu reprezintă o boală uniformă, ci este un termen generic pentru aproximativ 400 de boli diferite.

Prin urmare, unele mișcări pot fi efectuate doar cu mari dificultăți, altele nu pot fi efectuate de loc. Pentru un comportament corect cu clientul tău, este important să iei înconsiderare specificul bolii acestuia reumatice.Astfel, îți poți sprijini clientul zilnic, exact asa cum are nevoie.

Privire de ansamblu: cele trei grupuri principale de reumatism

Rheuma-GruppenGama de boli grupate sub termenul de reumatism este enormă. Pentru a obține o imagine de ansamblu bună a acestui lucru, vă prezentăm cele trei grupe principale de boli reumatice.Pentru a obține o imagine de ansamblu bună a acestui lucru, prezentăm cele trei grupe principale de boli reumatice.

1. Boli reumatice inflamatorii

O perturbare a sistemului imunitar este cauza principală pentru această formă de boli,Organismul consideră că țesutul său este un intrus și începe să se lupte (reacție autoimună). Acestea sunt cele mai frecvente boli ale acestui grup:

Artrita reumatoida: de asemenea, cunoscut sub numele de poliartrita cronica. Acest lucru este înțeles a fi o boală inflamatorie cronică a sistemului musculo-scheletic, în special a articulațiilor mici în degete și degetele de la picioare. Inflamația poate afecta, de asemenea, țesuturile moi și organele.

Artrita psoriazisului: se referă la inflamație în articulații și coloanei vertebrale care apar în legătură cu psoriazis.

Sponsylitis ankylosans: de asemenea, cunoscut sub numele de boala Bechterew Aceasta este o inflamație cronică care apare în principal la nivelul coloanei vertebrale, dar poate afecta, de asemenea, alte structuri ale sistemului musculo-scheletice, precum și organe.

Collagenosis: denotă diferite boli inflamatorii ale țesutului conjunctiv, care pot afecta, de asemenea, organe și articulațiile

Vasculitidele: este termenul generic pentru bolile vasculare inflamatorii, în care organele pot fi, de asemenea, implicate.

2. Bolile reumatice degenerative

Rheuma-Bewegung

Cauza principală a acestei forme de boală este uzura încheieturilor, care apare adesea ca urmare a anilor îndelungați de suprautilizare. Acest lucr poate fi din cauza muncii grele, poziționare greșită sau chiar obezitate.

Artroza: denotă modificări la oase, cartilaj și părți ale țesutului conjunctiv de diferite articulații, parțial, de asemenea, cu procese inflamatorii.

Spondylose: include modificări ale articulațiilor și ale discurilor intervertebrale ale coloanei vertebrale. Acest lucru poate duce, de asemenea, la dificultăți cu nervii care provin din măduva spinării.

Osteoporoza: de asemenea, cunoscut sub numele de pierderea oaselor. ceastă boală se referă la o reducere a masei osoase, ceea ce duce la o fragilitate crescută a oaselorcest grup rezumă diverse boli ale căror simptome se referă la durere în mușchi și tendoane.

3. Bolile reumatice ale țesutului moale

Acest grup rezumă diverse boli ale căror simptome se referă la durere în mușchi și tendoane. Cu toate acestea, pot fi afectate pungile mucoase și țesutul conjunctiv subcutanat. Cea mai importantă boală din acest grup este

Fibromialgie: se referă la o tulburare de durere cronică non-inflamatorii a sistemului musculo-scheletic.

Simptomele reumatice: înseamnă mai mult decât dureri articulareImportant de știut este că:

Tulburările reumatice nu sunt vindecabile. Cu toate acestea, cu ajutorul unor terapii, șansa este mare de a obține rezultate bune în urma acestor tratamente. Cu cât mai devreme boala este detectat, cu atât mai bine poate fi tratată. Totuși, în multe cazuri, tratarea acestei boli este mai complicată, din cauza faptuluică simptomele care apar pot fi foarte complexe. Acest lucru îngreunează asocierea cu una dintre multele boli reumatice.

În plus față de durerea în articulații, mușchii, tendoanele, țesutul conjunctiv și chiar pielea, bolile reumatice sunt adesea legate de simptome generale severe. Acest lucru poate include un sentiment de și oboseală, dar, de asemenea, oboseala, transpirații grele pe timp de noapte, febră și pierderea în greutate.
Acest lucru înseamnă că clienții tăi au adesea o grămadă de plângeri în același timp.

Simptomele variază foarte mult în funcție de momentul zilei

Rheuma-Tages-PlanungPrin urmare, trebuie să vă monitorizați îndeaproape clienții.Dacă  țineți cont de evoluția durerilor la îngrijirea lor,  puteți contribui semnificativ la bunăstarea clientului. Clientul tău are osteoartrita și suferă de rigiditate enormă în mai multe articulații, mai ales i mediat după ce se ridică.

Prin urmare, este util să acorzi clientului tău puțin timp mai ales la  activitățile cum ar fi igiena corporală sau îmbrăcatul, până cand clientul tău se acomodează cu aceste mișcări. celași lucru se aplică, desigur, tuturor celorlalte activități care necesită activitate fizică. Dacă știi că clientul  tău este  în formă după-amiaza, atunci plănuiește plimbari, excursie la supermarket etc. pentru acest moment al zilei.

Recidive: rămâneți activi chiar și în caz de durere

O altă caracteristică a multor tulburări reumatism este debutul brusc al La aceste așa-numitele recidive acute, este necesar ca îngrijitor să fii deosebit de atent. Pe de o parte, clienții tăi au nevoie de o mulțime de înțelegere, deoarece ei înșiși suferă cel mai mult de la dureri severe. Pe de altă parte, nu trebuie să luați totul de la ei, dar încurajați-i să rămână activi.

În spatele acestei idei este conceptul de îngrijire activă, prin care clientii tăi ar trebui să mențină un anumit grad de independență pentru cât mai mult timp  posibil. Ca parte a posibilitatilor lor, ei sunt implicate activ in activitatile zilnice, cum ar fi ingrijirea personala, îmbrăcarea sau chiar gatitul. În articolul boli cronice:„Ajută-ți clienții să se ajute singuri“.

Viața cotidiană: Sfaturi pentru a trăi cu reumatism

veți afla mai multe despre aceastü tematica. Mai jos sunt câteva sfaturi practice cu privire la modul cel mai bun pentru a ajuta clientii cu viata lor cu reumatism.Rheuma-Gesunde-Lebensmittel

Medicamente: Pentru a preveni durerea inutilă, asigurați-vă că clienții își iau medicamentele la timp. În special analgezicele nu trebuie luate pe stomacul gol. Cel mai bine este de a combina ingestia cu mesele principale.

Sitlul de viață: Contribuiți în mod semnificativ la bunăstarea clienților tăi, sprijinindui la un stil de viață sănătos. urmare, încurajați-i să-și exercite în mod regulat în aer curat și de a asigura dieta sanatoasa posibil.

În cazul reumatismului: este deosebit de util să se reducă proporția de carne în  favoarea legumelor și a uleiurilor de înaltă calitate. cest lucru poate face mai ușor deplasarea cu un rollator In plus pentru a le oferii mai multă siguranță și independență, montarea unor mânere suplimentare in baie, în bucătarie sau in ale încăperi  ale casei , pot fi de mare folos.