Ce înseamnă acest lucru pentru tine?

Probabil ai auzit deja despre asta: Asigurarea ta socială are acum un alt nume. Începând cu data de 01.01.2020 societatea de asigurări SVA este numită SVS. Acestă abreviere provine de la „Sozialversicherung der Selbständigen“, ceea ce înseamnă „societatea de asigurări a persoanele fizice autorizate“. Sub aceast termen au fost reunite persoanele asigurate din SVA și persoanele asigurate din SVB ­(Administrația districtului securității sociale) pentru a forma o comunitate mai mare.
Această fuziune este rezultatul reformei majore a asigurărilor de sănătate din Austria.

În prezent SVS asigură astfel un număr total de 1,2 milioane de clienți. Datorită serviciilor sale, SVS își însoțește clienții de la naștere și până la o vârstă înaintată. Dintr-o singură sursă, aceasta asigură persoanele fizice autorizate în cele trei domenii. Acestea fiind: domeniul sănătății, a accidentelor și a pensiilor. Am alcătuit acest articol pentru ați explica modificările exacte în urmarea schimbării de la SVA la SVS.

 

SVS: Acestea sunt noutățile

Cele mai importante lucru în prealabil este: Serviciile obijnuite de la SVA, rămnân neschimbate. În plus, comutatarea ta de la SVA la SVS este complet automată. Aceasta înseamnă că nu trebuie să faceți nimic pentru a continua asigurarea la SVS.

Notă aditivă: Înregistrarea la societatea de asigurări sociale (SVS) continuă să decurgă automat la înregistrarea în registrul de comerț. Puteți găsi mai multe informații despre acest lucru în aplicația Manacare și aici în blog (link de căutare este Instituția de Asigurări Sociale SVS și serviciile acesteia).

Motto-ul nou al instituției SVS este „împreună mai sănătoși”. Astfel, obiectivul acestora nu este doar de a vă oferi cea mai bună îngrijire medicală și terapeutică posibilă. Noua companie de asigurări își ajută acum clienții cu un plus în ceea ce privește beneficiile sănătății, consilierea și serviciile digitale. În special, se acordă o atenție deosebită măsurilor preventive pentru menținerea permanentă a sănătății și a performanței persoanelor liber-profesionaliste.

 

Prevenții

Ofertele de pensii, care erau disponibile anterior doar clienților SVA sau SVB, sunt acum disponibile pentru toate persoanele asigurate la SVS, de exemplu:
• Suport financiar: Suport financiar pentru programele de sănătate testate calitativ de SVS
• tabere de sănătate: tabere care sunt desfășurate pe parcursul mai multor zile promovează subiecte precum exercițiul, alimentația și multe altele
• Programul Junior de verificare a sănătății: Acțiuni de sănătate pentru copii și adolescenți
• săptămânile de sănătate

Facilități

Obiectivul principal al SVS este de a facilita asiguraților săi, cât mai mulți ani de trăit sănatoși. Dacă se întâmplă ca să întâmpinați un caz de boală pe parcurs, aveți posibilitatea de a beneficia de mai multe instituții și facilități specializate, precum: ortopedie și boli reumatisce, neurologie și neurophsichiatrie, oncologie pulmonară și chirurgie traumatologică, precum și reabilitarea bolilor cardio-pulmonare dar și al celor metabolice.

Asistență

Mulțumită căilor digitale, SVS este disponibil în timp util pentru clienții săi. Accesând linkul https://www.svs.at, aveți posibilitatea de a solicita diferite autorizații, descărca date de asigurare, vizualiza contul de pensii, aranja programări și multe altele. Practic în special: Acum puteți să vă trimiteți online facturile medicale, astfel banii vor fi virați mult mai repede pe contul tău.

Notă aditivă: Depuneți acum simplu facturile și aprobările cu ajutorul Smartphon-ului tău. Aplicația SVS o găsești acum și în App-Store (iOS) sau Play Store (Android).

 

SVS: Aceste lucruri rămân neschimbate

E-card și deductibilul

Cartea ta de intrare la SVS rămâne în continuare cartea electronică E-card. Până când primiți un card nou, cardul SVA anterior va rămâne valabil. Toate persoanele asigurate primesc o cartelă SVS nouă până în anul 2023, care va fi personalizată cu fotografia ta. Chiar și deductibilitatea ta rămâne acceași. Aveți de asemenea opțiunea de a vă înjumătății deductibilul, făcând o cerere la SVS.

 

Plățile la societatea de Asigurări

Toate persoanele fizice autorizate în Austria sunt obligate să plătească dările spre societatea de asigurări și de asemenea fiecare este responsabil pentru plățile sau restanțele primite.

Ca persoane fizice autorizate, îngrijitorii/oarele trebuie să plătești aproximativ 25% din onorariul câștigat, spre casa de asigurări de sănătate. Chiar dacă în prezent asigurarea socială vă impune mai puțin de 25 %, ulerior va trebui să plătești aproximativ 25 % din venitul tău pentru fiecare an.

Merită să știți: În primii doi ani ca persoană liber profesionalistă, contribuțiile la asigurarea socială sunt puțin mai mici.

Calcularea contribuțiilor

Spre deosebire de un angajat, ca persoană liber profesionalistă, nu veți ști exact câți bani ați câștigat până la sfârșitul anului. De aceea, prin urmare, contribuțiile la asigurările sociale sunt calculate în două etape.

  1. La fel ca și factura de electricitate, contribuțiile preliminare sunt calculate inițial. In primii trei ani de la inregistrarea afacerii, asigurarea se bazeaza pe o baza fixa de taxe minime plătite. După aceea, acestea se vor baza pe venitul pe care l-ați generat în primii trei ani.
  2. Calculul final se face retoactiv de îndată ce se există evaluari ale impozitului pe profit.

Merită să știi: Calcularea contribuțiiei tale la casa de asigurări depinde pe lângă salariul tău și de mai mulți factori. Cu ajutorul calculatorului online pentru contribuții SVS, poți afla din timp care este suma contribuției tale: https://www.svs.at/sva-beitrag/.