Gradele de îngrijire sunt categorii, care clasifică nivelul/gradul de necesitate a îngrijirii clientului. Societatea de asigurări competentă determină aceste grade în Austria și Germania. Pentru această determinare sunt înregistrate sarcinile necesare de îngrijire în activități individuale, iar apoi sunt adăugate valori minutare.

Pentru a face o clasificarea a clientului, trebuie să fie depusă o cerere la societatea de asigurări competentă. Societatea de asigurări poate stabili ziua pentru clasificare, când pot fi prezenți rudele sau îngrijitoarele, deci și tu.

Este chiar recomandat ca tu să fii prezentă cu documentația de îngrijire. Astfel clasificarea nu va depinde doar de starea pacientului din ziua respectivă. Deseori clientul se transpune în ziua clasificării într-un fel de situație de examen dând dovadă de performanțe fizice de vârf. Din păcate această performanță de vârf nu corespunde cu cea de zi cu zi și se ajunge la o clasificare inferioară. Acest lucru poate însemna pierderi financiare mari.

De aceea este cu atât mai important ca tu ca îngrijitoare să întocmești o documentație de îngrijire clară și să îi explici medicului responsabil care este situația în viața de zi cu zi.

Aplicația #ManacareApp reprezintă un instrument cu ajutorul căreia îți poți înregistra şi documenta serviciile.